OM HELENA

Helena Thorén stående bild lågupplöst Foto Janne Danielsson

Jag är ingenjören som utbildade sig till informatör och läste vidare på JMK, Stockholm. Under hela min yrkeskarriär har jag ägnat mig åt att kommunicera kring teknik, naturvetenskap, ICT och hälsa inklusive medicinteknik. Jag är genuint intresserad av vetenskap och forskningsfrågor.

Under de senaste fyra åren utvecklade jag medlemsdialogen för yrkesorganisationen Ingenjörsamfundet. Det var ett självständigt uppdrag som jag tog initiativ till vintern 2009/2010 och det omfattar en webbtidning (episerver), nyhetsbrev och presskit. Åren dessförinnan var jag redaktör för deras medlemstidning. Under åren som gått har jag breddat mina ämnen. Från arbetsplatsperspektiv och telekommunikation via resereportage, hälsa och livsstil till innovationer och kreativitet. Jag har träffat många spännande människor och flera av dem av blivit porträtterade. De senaste åren har jag också skrivit om existentiella frågor och vetenskap.

De som känner mig säger att jag är lyhörd och kreativ, trovärdig och noggrann. Jag är van vid att driva redaktioner med frilansare och vet vad jag kan kräva av dem och vad de behöver för att kunna göra ett riktigt bra jobb. Jag har medverkat som journalist i webbfilmer för att sprida goda exempel på innovativa entreprenörer till unga människor på innovationonline.se.

Jag har lång erfarenhet av att samarbeta med andra professionella inom media.

Historien

Det var 1991. Jag hade kommit tillbaka från fältstudier i Tanzania, skrivit klart uppsatsen på Informatörlinjen och börjat plugga kommunikationsvetenskap på JMK i Stockholm. Sida behövde hjälp med intervjuer på Unido i Wien. Samtidigt beställde Nordiska ministerrådet en slutrapport från Nordunet och jag fick uppdraget. Då startade jag Axla Information, mest tänkt som en bisyssla till mitt jobb som informationsansvarig på Infologicsgruppen.

Bisysslan blev mitt heltidsjobb två år senare. Under större delen av 1990-talet var Telia min stora kund. Jag arbetade med information för koncerngemensamma projekt, var redaktör och journalist för företagstidningar, skrev artiklar till intranätet och skrev informationsmaterial bland annat om arbetstidsfrågor. Ett skäl till att vi samarbetade så länge var mina dubbla utbildningar.

Jag är van vid att arbeta i nätverk för kunder i både näringslivet och offentlig sektor – med särskilt fokus på idéburna organisationer. Jag har också erfarenhet av att starta, äga och driva eget månadsmagasin – en dröm som gick i uppfyllelse 2008.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.